Dimension Data, leverancier van ICT-services en –oplossingen, heeft gekozen voor het platform van NetYCE voor het bieden van netwerk automation oplossingen aan haar klanten. NetYCE is leverancier van het YCE platform, dat klanten in staat stelt om professionalisering van het netwerk en de beheerorganisatie door te voeren waarmee een verbetering van netwerk stabiliteit, -efficiency, – flexibiliteit en –beveiliging bereikt wordt.

Edwin de Brave, Solutions Director van Dimension Data, verheugt zich op de samenwerking. “Het unieke van YCE zit hem in de ‘top down’ en ‘design driven’ benadering om netwerk changes consistent over de betrokken engineering- en operations afdelingen, door te voeren. Daardoor kunnen provisioning en netwerk changes aanzienlijk sneller gedaan worden met minder kans op fouten. Het resultaat is een stabieler netwerk tegen fors lagere beheerskosten. Wij verwachten dan ook dat we onze klanten met de YCE oplossing een goede ROI kunnen bieden.”

NetYCE is als spin-off voortgekomen uit de Rabobank Groep waar het YCE platform is ontwikkeld en sinds 2002 wordt ingezet voor alle netwerk changes ten behoeve van meerdere netwerken met in totaal meer dan 5500 netwerk componenten. Het YCE platform stelde Rabobank in staat om de OPEX van hun originele netwerkbeheer met ruim 70% te verminderen, terwijl de stabiliteit, complexiteit en time to market aanzienlijk zijn verbeterd.

Oprichter van NetYCE, Wim Gerrits, is blij met Dimension Data als partner: “Dimension Data heeft de afgelopen jaren een uitstekende reputatie opgebouwd als integrator van netwerk management oplossingen. De stap om ook klanten te gaan helpen met netwerk automatisering en professionalisering van beheer getuigd van een sterke visie. Er is namelijk veel te winnen op dit terrein. Zo blijkt volgens cijfers van analisten dat 80% van alle netwerk storingen voorkomt uit handmatige wijzigingen in configuraties en bestaat de TCO van een netwerk, volgens Gartner, voor 80% uit mensen, opleidingen en organisatie; de aanschafkosten bedragen slechts 20%.”

Het YCE platform zorgt dat netwerk changes conform de design principes worden uitgevoerd zoals opgesteld vanuit architectuur. Tot nu toe is dat niet gangbaar; design, engineering en operations zijn veelal gescheiden disciplines waardoor verschillende personen met verschillende inzichten wijzigingen maken direct in het live netwerk op individuele devices. Het netwerk wordt dan al snel een spaghetti, hetgeen het onmogelijk maakt om automatisering en standaardisatie door te voeren.

Het YCE platform werkt vanuit een top down aanpak waarbij topologie, services, IP plannen, design uitgangspunten e.d. worden vastgelegd in modellen. Door deze slim te combineren met templates worden configuraties en changes gegenereerd en via de applicatie naar het netwerk gestuurd. Op deze manier kunnen change processen consistent en controleerbaar worden uitgevoerd. Hiermee vormt het YCE platform het ‘ERP systeem’ voor het netwerk.

Over NetYCE

NetYCE is leverancier van netwerk automation oplossingen die organisaties in staat stelt om hun netwerk beheer verder te professionaliseren en de benefits van netwerk automation door te voeren. De YCE oplossing slaat een brug tussen netwerk design & architectuur, engineering en operations. Meer informatie is beschikbaar op www.netyce.com.

Over Dimension Data

Dimension Data plc., opgericht in 1983, is een leverancier van ICT-services en -oplossingen, die gebruik maakt van zijn technologie-expertise, wereldwijde mogelijkheden voor service- en dienstverlening, en ondernemingskracht om de bedrijfsambities van zijn klanten waar te maken. Dimension Data is lid van de NTT Group. Meer informatie is beschikbaar op www.dimensiondata.com/nl.

Voor meer informatie
NetYCE – Wim Gerrits
T: +316 22177868 T: +31 342 402 546
E: wim.gerrits@netyce.com

Dimension Data Nederland – Erik Bakker
E: erik.bakker@dimensiondata.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *